Marketten alınan soslara daha sağlıklı ve lezzetli bir alternatif! İşte pratik ve lezzetli: Bolanese sos tarifi…
Yayınlanma: 04.07.2024 – 22:49
Abo Ol
Bolanese sosu, İtalyan mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biri olan ve ilk yemeklerin yanında yer alan, zengin ve doyurucu bir sostur. Taze malzemelerin birleşimi sayesinde enfes bir tat sunan bu ev yapımı sos, sağlıklı beslenme arayanlar için ideal bir seçenektir. İşte, Pratik ve lezzetli: Bolanese sosu tarifi…
BOLANEZ SOS TARİFİ
Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 1 havuç
- 2 diş sarımsak
- 500 gr kıyma
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates püresi
- 3 bardak sıcak su
- tuz
- karabiber
- Taze kekik
yapı
- Bolonez sosu için tavaya zeytinyağını ekleyin.
- Doğranmış soğanı, rendelenmiş havucu ve sarımsağı ekleyip iyice kavurun.
- Daha sonra kıymayı tavaya ekleyip kavurmaya devam edin.
- Rengi değişen kıymanın üzerine salçayı ekleyip salça iyice özdeşleşinceye kadar kavurun.
- Domates püresini veya rendelenmiş çeri domatesi, sıcak suyu ekleyip orta ateşte, suyu çekene kadar pişirin.
- Son olarak damak tadınıza göre tuz, karabiber ve ince kıyılmış taze kekiği ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Afiyet olsun