Kilosu 300 liradan satılıyor: Bu ete talep her geçen gün artıyor.

Türkiye’nin hindi ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayan Bolu’da, özel çiftliklerde özenle yetiştirilen hindiler tüketicilerin sofralarına ulaşmaya hazırlanıyor. Üretim çiftliklerinde özenle yetiştirilen ve ortalama 7-8 kilo ağırlığındaki hindiler, hem besin değeri hem de lezzetiyle dikkat çekiyor.

Bolu’nun modern üretim tesislerinde yetişen hindiler, hem sağlık hem de lezzet açısından sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Özel olarak bakılan ortalama 7-8 kilo ağırlığındaki hindiler kamyonlara yüklenerek sofraya servis edilmek üzere mezbahaya götürülüyor. Türk üretiminden yüzde 30 pay alan Bolu hindileri, kilogramı 300 liradan alıcı buluyor.
Bolu’daki hindi üretim tesisinin canlı üretim müdürü İskender Kesim, üretim süreçleri ve artan talep hakkında bilgi verdi. Kesim, şöyle konuştu: “Bu yıl 150 bin yılbaşı hindisi kesimini planladık. Kesim işlemine 30 Aralık’a kadar devam edeceğiz. Normalde 11 kilo dişi hindi, 20 kilo erkek hindi kesiyoruz ama bu yıl tüketicinin talebi doğrultusunda kesim yapıyoruz. talep üzerine 7,5 – 8 kilo hindi kesiyoruz “Karkas ağırlığı 4,5-5 kilo, Yaklaşık 5 kişilik bir ailenin tüketebileceği bir miktar” dedi.
Hindilerin yaklaşık 80-85 günde ideal kiloya ulaştığında kesildiğini belirten İskender Kesim, şunları söyledi: “Normal günlerde bile kesimlerimizde artış yaşanıyor. Hindi etine olan talep her geçen gün artıyor. Besin değerleri, yüksek protein değeri ve kolesterol düzeyi açısından lezzetli et.” “Dolayısıyla tüketici talebi arttıkça kapasitemizi artırıyoruz.”
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: