Çağımızın hastalığı diş gıcırdatmaktır! – Sağlık Haberleri

genişletmek

Diş gıcırdatma günümüzde en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri haline gelmiştir. Diş aşınması, çene eklemi sorunları ve kronik ağrılar diş gıcırdatmayla ilgili en sık karşılaşılan sorunlar arasındadır.

Diş gıcırdatma nedenleri nelerdir?

Diş gıcırdatma, çeşitli iç ve dış faktörlerin etkisi altında ortaya çıkabilen karmaşık bir hastalıktır.

Şiddetli stres ve kaygı diş gıcırdatmasına neden olan faktörlerdir. Özellikle geceleri bilinçsizce dişlerimizi gıcırdatarak stresten kurtulmaya çalışabiliriz.

Bazı antidepresan ilaçlar yan etki olarak kas spazmlarına ve dolayısıyla diş gıcırdatmasına neden olabilir.

Uyku apnesi, uyku sırasında solunumun kısa süreliğine durmasıyla oluşan bir durumdur. Bu durum uyku kalitesini ciddi şekilde bozar ve vücudun strese tepkisini artırır. Sonuç olarak uyku apnesi olan kişilerde diş gıcırdatma daha sık görülür.

Araştırmalar diş gıcırdatmanın bazı ailelerde daha sık görüldüğünü ve genetik faktörlerin etkili olabileceğini gösteriyor. Genetik yapı, kas yapısı ve sinir sisteminin reaksiyon tarzı gibi faktörler diş gıcırdatma eğilimini etkileyebilmektedir.

Diş minesinin kilitlenmesi, aşınması, kırılması ve hasar görmesi gibi ciddi diş problemleri; çene ağrısı, temporomandibular eklem bozuklukları ve kas yorgunluğu gibi çene problemleri; Baş ve boyun ağrısına, kas gerginliğine ve sertliğine neden olabilir.

Geleneksel yöntemler: Gece yemekleri

Diş gıcırdatma sorununu çözmenin geleneksel yolu, çoğunlukla geceleri kullanılan özel diş hizalayıcılardır. Bu yöntem dişlerin arasında koruyucu bir bariyer oluşturarak diş sıkma hareketlerinden kaynaklanan hasarı en aza indirir. Ancak bu yöntem sorunun kaynağını tedavi etmez, sadece belirtilerle mücadele eder ve dişlerin yapısının korunmasına yardımcı olur. Bazı durumlarda uzun süre tedavi amaçlı da kullanılabilir.

Yeni, modern ve en çok kullanılan yöntem: botoks masseter

Botox masseter son yıllarda diş sıkma işlemine yeni bir alternatif olarak kendini kanıtlamıştır. Yüzümüzde yer alan ve vücudumuzun en güçlü üçüncü kası olan masseter kasının geçici olarak etkisiz hale getirilmesi prensibine dayanan bu yöntem, kasın istemsiz kasılmalarını önleyerek diş sıkmayı önemli ölçüde azaltabilmektedir.

Masseter botoksu nasıl çalışır?

Botoks masseter uygulaması belirli aralıklarla yapıldığında çene kaslarına etki eder ve yaklaşık 1-4 gün içerisinde olumlu etkilerini göstermeye başlar. Bu etki yaklaşık 4 – 6 ay kadar sürer. Düzenli yapıldığı takdirde kasların incelmesi ve yüz kaslarının şişmesine bağlı estetik sorunlar da ortadan kalkar.

Masseter botoksunun faydaları nelerdir?

Botoks masseter, diş sıkma işlemine karşı geleneksel yöntemlere göre pek çok avantaj sunmaktadır. Kasın istemsiz kasılmasını engelleyerek sorunun kaynağına müdahale ederek estetik iyileştirmeler sağlar ve bireyin yaşam kalitesini artırır.

Diş sıkma, baş ve boyun bölgesinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir durumdur ancak modern tıbbın sunduğu yeni yöntemlerle kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Masseter Botoks, diş gıcırdatmaya karşı geleneksel yöntemlerin ötesine geçen, geçici ama güvenli bir tedavi sunar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Firmanızın link ve tanıtımını ekletmek için Skype adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.