TFF resmen açıkladı! Süper Lig'de yeni sezonun adı Şamil Ekinci Süper Lig oldu

TFF, Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun efsane Trabzonspor başkanı “Şamil Ekinci” adıyla oynanacağını duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, Trendyol Süper Lig'in anısına oynanması uygulaması kapsamında şampiyonanın geri kalan haftalarının “Şamil Ekinci Trendyol Süper Lig sezonu 2024-2025” olarak oynanmasına karar verdi. Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbolcular ve eski milli takım oyuncuları.

Türk futboluna değerli katkılarda bulunan Şamil Ekinci, Trabzonspor'da başkanlık yaptığı 5 sezonda 4 şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı.

Merhum Şamil Ekinci'ye bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve başta Trabzonspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.

ŞAMİL EKİNCİ KİMDİR?

Ekran görüntüsü_8

Mustafa Şamil Ekinci, Kırşehirli olup 2 Haziran 1941'de doğmuştur. İlk, orta ve yüksek öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Ekinci, ailesinin Trabzon'da fabrika kurma girişimi üzerine Trabzon'a yerleşerek çalışma hayatını burada sürdürdü. uzun yıllar. Birçok işletme açan Ekinci, Trabzonspor'a yaptığı katkılarla da tanınıyor.

1975-1980 yılları arasında Trabzonspor'un başkanlığını yapan Ekinci, bu dönemde kulübe 4 şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandırdı. 1983-1985 yılları arasında Faruk Özak başkanlığında yönetim kurulu başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Trabzonspor'un tarihi başarılarının sergilendiği müzeye 2011 yılında “Mustafa Şamil Ekinci” adı verilmiş ve bu, Ekinci'nin hayatında aldığı en büyük hediye olarak nitelendirilmişti.

Önceki içerik Sonraki içerik

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber